ЄС — Ізраїль ЗВТ
15

Найбільшими за питомою вагою товарами як в структурі загального експорту з Ізраїлю до Німеччини (1 762 169 000 дол. США), так і в структурі загального імпорту Ізраїлю з Німеччини (4 666 311 000 дол. США) є капітало-, праце- і наукомісткі товари таких розділів Гармонізованої системи кодів, як: (90) оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, точні, медичні або хірургічні прилади, інструменти та аксесуари (16,5% / 8,1%); (85) електричні машини та обладнання, частини до нього; телекомунікаційне  обладнання; звукозаписна апаратура, телевізійна техніка (16,4 % / 10,8%); (84) реактори ядерні, котли, обладнання і механічні пристрої, комп'ютери (13,8% / 18, 3%). В структурі імпорту  досить вагомими є також товари розділу (87) засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу (16,9%).

Ізраїль-Великобританія. Внутрішньо секторна торгівля між країни спостерігається за такими товарними позиціями, як:  алмази оброблені чи необроблені; двигуни турбореактивні, турбогвинтові та інші газові турбіни; лікарські засоби інші, змішані чи ні, в терапевтичних дозах і т.д.; медичні, хірургічні, стоматологічні або ветеринарні інструменти та прилади;  обчислювальні машини та їх блоки, апарати для обробки даних, магнітні та оптичні зчитуючі прилади, і т.д. Зокрема, наявна вертикальна внутрішньо секторна торгівля, про що говорить  зв’язок обміну за такими позиціями, як: полімери етилену в первинних формах та етиловий спирт, undenat, унд 80% алк.; полімери пропілену або інших олефінів, манірних форм та взуття на гумовій чи полімерній підошві чи підошві з натуральної чи композиційної шкіри,  зі шкіряним верхом; частини та засоби і обладнання для автотранспорту і легкові автомобілі та транспортні засоби для перевезення пасажирів.

В структурі загального експорту з Ізраїлю до Великобританії (3 853 192 000 дол. США) домінує наукомістка товарна група (30) фармацевтичної продукції (55,7%). В структурі загального імпорту Ізраїлю з Великобританії (2 421 850 000 дол. США) домінує інша наукомістка  товарна група — група   (84): реактори ядерні, котли, обладнання і механічні пристрої, комп'ютери (55,7%). Товари ресурсомісткої групи (71) (перли, дорогоцінні та напівдорогоцінні камені, дорогоцінні метали, біжутерія, монети) займають провідні позиції як в структурі