ЄС — Ізраїль ЗВТ
7

мита. Якщо, у торгівлі між ЄС та Ізраїлем знижуються збори, що застосовуються до основної сільськогосподарської продукції, або в результаті взаємної поступки по напівфабрикатах, сільськогосподарський компонент може бути знижений. Крім того, ЄС та Ізраїль розглядають можливість надання одна одній на обов'язковій і взаємній основі, поступок у торгівлі рибною продукцією.

Кількісні обмеження на імпорт та експорт, а також заходи, що мають рівнозначний ефект, між ЄС та Ізраїлем теж забороняються. Але в той же час, товари, вироблені в Ізраїлі, при імпорті до ЄС не можуть користуватися режимом більш сприятливим, ніж надається державами-членами ЄС одна одній у торгівлі між собою. А товари, що експортуються на територію однієї з двох Сторін, не можуть користуватися пільгами по відшкодуванню внутрішніх податків щодо прямого чи непрямого оподаткування.

Якщо одна із Сторін виявить, що в торгівлі з іншою Стороною має місце демпінг у значенні статті VI Генеральної угоди з тарифів і торгівлі, вона може вжити проти такої практики відповідних заходів, передбачених цією статтею ГАТТ, зокрема: стягнути з будь-якого товару,  який постачається  у  демпінговому порядку, антидемпінгове мито у розмірі, що не перевищує демпінгову маржу для цього товару. 

Якщо будь-який товар імпортується в таких збільшених кількостях і на таких умовах, які завдають або загрожують завдати істотної шкоди національним виробникам аналогічних або безпосередньо конкуруючих товарів на території однієї із Сторін, або серйозних порушень в будь-якому з секторів економіки або труднощі, які можуть призвести до серйозного погіршення економічної ситуації в регіоні, Ізраїль або ЄС, залежно від того, чиї інтереси порушені, може вжити відповідних заходів, які не повинні перевищувати рамки, необхідні для усунення труднощів, що виникли.

Якщо одна або більше держав-членів ЄС або Ізраїль відчувають серйозні труднощі в балансі платежів, або неминучу їх загрозу, ЄС або Ізраїль можуть відповідно до умов ГАТТ та статтями VIII і XIV Статей угоди про Міжнародний валютний фонд прийняти обмежувальні заходи, включаючи заходи, що відносяться