Корпоративна стратегія: особливості та проблеми розробки» (на прикладі ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат»)
2

ВСТУП

 

Корпоративна (лат. corporatio - зв’язок) стратегія – загальна стратегія, призначена для ефективного збалансування напрямів діяльності підприємства, формування вигідних зон господарювання.

Мета - визначення сутності і вивчення принципів корпоративної стратегії підприємства. Об'єкт - визначення сутності та вивчення стратегії, предмет - корпоративна стратегія. У практичній частині виконана розробка корпоративної стратегії для підприємства ТОВ « Глобинський м’ясокомбінат».

Актуальність обраної теми « Корпоративна стратегія: особливості та проблеми розробки» полягає в тому, що грамотно розроблені і проаналізовані стратегії є інструментом для розуміння позиції підприємства на ринку і впливу на нього.

Необхідна підприємству корпоративна стратегія? Питання далеко не пусте, оскільки компанії вкладають значні кошти в розробку стратегічних напрямків розвитку. У наші дні дослідження проблем вдосконалення корпоративного управління на базі стратегічного підходу приділяється велика увага.

Підприємствам необхідні стратегії для знаходження шляху досягнення цілей і виконання місії. Процес розробки стратегії завжди пов'язаний із відповіддю на питання «Як?»: Як досягти цілей? Як усунути конкурентів? Як досягти переваг у конкурентній боротьбі? Як посилити довгострокові позиції фірми? Як зробити управлінське стратегічне бачення реальністю? Стратегія потрібна і всьому підприємству в цілому, і окремих його сполучних ланок, таких як наукові дослідження, торгівля, продаж, маркетинг, фінанси, трудові ресурси і т. д. Загальна стратегія підприємства ґрунтується на моделі поведінки фірми і нових ідей, запропонованих менеджерами.

Стратегія організації знаходиться в постійній розробці, оскільки не завжди можливо заздалегідь продумати всі дрібниці, а потім тривалий час функціонувати без змін. В процесі розробки стратегії необхідно постійно реагувати на