Корпоративна стратегія: особливості та проблеми розробки» (на прикладі ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат»)
37

тільки фінансовий результат або ще й операційну діяльність бізнес-одиниць), а також ступенем однорідності бізнес-напрямків, що складають портфель підприємства.

Формалізація стратегії є важливим елементом корпоративного управління ТОВ « Глобинський м'ясокомбінат» є встановлення у внутрішніх документах порядку розроблення, затвердження і при необхідності уточнення (коригування) стратегії розвитку її діяльності. Результати виконаної роботи по розробці стратегії необхідно закріпити у відповідному документі «Стратегія підприємства». Як правило, створюється два варіанти цього документа: для внутрішнього користування і сторонніх інвесторів. Їх відмінності полягають у ступені деталізації. Для внутрішнього користування готується максимально докладний документ, в якому для ключових співробітників компанії (зазвичай топ-менеджерів) визначені стратегічні завдання, за які вони несуть відповідальність. Документ, який надається інвесторам, містить тільки основні положення прийнятої стратегії (бізнес-напрямки, цілі, етапи розвитку тощо).

 

3.2 Розробка корпоративної стратегії для ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат»

 

«Глобине» - це молода група динамічно розвиваються підприємств, серед яких м'ясокомбінат є провідним підрозділом. У даній групі він лідирує по реалізації загальної частки виробленої продукції, є найбільшим по чисельності робочого колективу - і т. п. Тільки за останні три роки комбінат у 3 рази збільшив обсяги продажів своєї продукції. В результаті на сьогоднішній день вони становлять трохи більше 1,7 тис. т м'яса і м'ясних виробів в місяць, що відповідає продажу понад 75 т продукції на добу.

На підприємстві працює близько 2,5 тис. співробітників. Одна з основних цільових завдань: закріпити лідируючі позиції і зайняти 15% ринку м'ясних виробів України найближчим часом.