Корпоративна стратегія: особливості та проблеми розробки» (на прикладі ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат»)
39

як Matimex і Shaller, готовими представити обладнання, що визначає сучасний вигляд м'ясної індустрії. А іноді підприємством замовляються і ексклюзивні агрегати - така лінія Travaglini, на якій випускається сиров'ялена «італійська» салямі в цвілі.

Розвиток сировинної бази є найважливішою пріоритетним завданням компанії. Комбінат має власну сировинну базу, що забезпечує 70% потреб підприємства в м'ясній сировині. До кінця поточного року загальну чисельність власного поголів'я свиней планується збільшити до 70 тис., а до кінця 2014 р. - до 120 тис. голів. Також зроблені кроки по організації виробництва м'яса великої рогатої худоби.

Основний пріоритет: Зробивши ставку на бездоганну якість продукції, ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» гармонізувала власні стандарти якості з міжнародними, отримавши сертифікат відповідності по системі контролю ISO 9001:2001. Крім того, своєрідними сертифікатами якості є численні дипломи, що свідчать про перемоги продукції Глобинського м'ясокомбінату на національних і міжнародних конкурсах. Головна нагорода для полтавського підприємства - це зростання числа споживачів, які віддають продукції комбінату все більшу перевагу.

Важливим моментом стратегії компанії є мета збільшити частку нашого підприємства на національному ринку за рахунок випуску продуктів, представлених в цінових сегментах вище середнього. Нас спочатку не цікавив низький ціновий сегмент, і ми свідомо відмовилися від випуску дешевої продукції. Ставка була зроблена на бездоганність якості. Практика показала правильність цього досить ризикованого по тим часам рішення: зростаючі обсяги продажів говорять про те, що споживач прийняв наші пріоритети.