Чисельне розв’язання системи лінійних алгебраїчних рівнянь за методом простих ітерацій
21

РОЗДІЛ 4 Інструкція користувача

Розроблена вище програма написана з використанням мови«C» задопомогою застосуваня компілятора Borland C 3.0 . Для зручності та спрощення роботи рядового користувача вона скомпільована у *.exe файли.

Для найбільш ефективної роботи програми та запуску файлів рекомендується середовище Windows сумісних операційних систем, що пояснюється універсальністю та надійністю системи.

Розроблений програмний комплекс досить зручний у користуванні. Для того, щоб запустити програму, потрібно запустити *.exe файл із назвою, яка відповідає обраному методу ( у даномувипадку – методу простих ітерацій).

Для рядового користувача потрібно лише запустити файл, що виконується, та ввести кількість відомих значень x та y, таблицю значень x та y, потрібне йому значення x, в якому йому потрібно буде знайти значення у. Після виведення результатів користувачу задається питання, чи бажає він продовжувати роботу з програмою. У першому випадку, якщо бажає, він вводить з клавіатури значення 1, у другому, якщо не бажає, – вводить 2 або будь-який інший циферно-літерний символ із клавіатури.