Реконструкція дiльницi виробництва
2

 

1. Обґрунтування реконструкції дiльницi виробництва стиснутого повітря

   На промислових підприємствах будь-якої форми власності прагнуть до зниження витрат на виробництво продукції та зменшення викидів екологічно шкідливих речовин в навколишнє середовище. Це досягається використанням екологічно чистих ресурсозберігаючих технологій, підвищення ефективності використання основних фондів та ступінню переробки сировини, заміною ручної праці машиною та автоматичною, зниження енергомісткості виробництва.

   Всі об’єкти промислового виробництва модифіковані та реконструйовані виробництва мають певну ступінь корисності для свого споживача, тобто ефект, отриманий від його використання.

   При реконструкції або модернізації ефект досягається за рахунок того, що частка капітальних вкладень в активну частину основних фондів при проведенні реконструкції значно нижче, чим при новому будівництві.

Цим, а також більш швидким створенням при технічному переозброєнні та реконструкції виробничих потужностей визначається той факт, що питомі капітальні витрати на одиницю отриманої потужності менше, та як правило  вони окупаються у 4 –5 разів швидше, чим при новому будівництві.