Реконструкція дiльницi виробництва
3

 

   Однак об’єкт промислового виробництва характеризується не тільки ефектом, а ще виробничими витратами. Тому економічна оцінка реконструкції досягається порівнянням отриманого ефекту та витрат необхідних при реконструкції, тобто визначається її економічна ефективність.

   Ціллю реконструкції є ділянка виробництва стиснутого повітря, інструментального цеху  ВАТ «Дніпроважмаш». Об’єктом реконструкції е поршневий компресор.

Недоліком роботи обладнання, встановленого на виробництві, є значні викиди сажі, що погіршує екологічні обставини на прилеглий території, крім того, втрачається частина цільового продукту.

Проектом реконструкції передбачено встановлення у трубопровід безпосередньо перед поршневим компресором парового ежектора з метою подання незначної кількості водяної пари (біля 4% від витрати газу), що забезпечує збільшення між фазного контакту за рахунок масової об’ємної конденсації та підвищення повноти проникнення сажі водою, що подається на верхні циліндри компресору за допомогою відцентрового насосу. Тобто ефективність поглинання сажі водою збільшується з 90 до 95-98 відсотків.

 

2. Планування ремонтних робіт на  підприємстві

 

2.1. Складання графіка ППР

   Кількість ремонтів за рік для кожного виду однотипного устаткування визначається по формулі:

                                                                    (2.1)

де   N- кількість одиниць однотипного устаткування

Кэкс- коефіцієнт екстенсивності навантаження

- кількість поточних і капітальних ремонтів у     циклі;