Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
33

32

Будь - яка природна деревина - це живий матеріал, який реагує на зміну температури, вологості і складу повітря. Після акліматизації дерева можна приступати до розкрою заготовок.

Першими завжди випилюють задні ніжки стільця. Використовуючи стругану заготовку було вирізано дві деталі зазначеної форми, відміряно і знайдено місця пазів під горизонтальні перемички спинки.

Потім випиляли із заготовок дві передні ніжки. Обробили їх шліфувальною машинкою. Розмітили і вибрали фрезерним верстатом пази для з'єднання ніжок з перемичками і деталями царги.

Випиляли перемички для спинки. Розмітили і зробили пази в горизонтальних планках.

Вирішуючи питання, як зробити стілець з дерева без найменших похибок, зібрали спинку спочатку насуху. Підігнали з'єднання паз-шип. Переконавшись в ідеальному сполученні, розібрали спинку, посадили всі деталі на клей і стягли струбцинами.

Клейові з'єднання зазвичай намагаються посилити шурупами, що і було зроблено. Відзначили і висвердлили не наскрізні гнізда під невеликі металовироби. Кожний отвір закривається дерев'яною заглушкою.

Фанерне сидінні буде спиратися на планки, прикручені шурупами. Гнізда під шурупи слід висвердлити заздалегідь. Кінцевим штрихом було фарбування виробу.

Ніши в стінах. Роботи почали з розмітки місця майбутнього прорізу.

Було  врахувано, при пробиванні отвору (ніші), розміри були  зроблені трохи більше ніж потрібно, збільшуючи їх на 3-5%. У будівництві зазвичай воліють відрізати менше, а не більше, ніж потрібно, але в даному випадку такий підхід виправданий. Зменшити розмір готового отвору за допомогою штукатурки або гіпсокартонних листів зазвичай простіше, ніж сколоти зайве.

Крім болгарки, для роботи знадобився перфоратор. Для «болгарки» потрібен алмазний диск по каменю. Якщо пробивання передбачає бетонну