Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
35

34

Попередньо розмічають горизонтальну поверхню. Це необхідно, щоб мати уявлення, як розмістити цеглини і підігнати стикуючі елементи. При монтажі це зменшить концентрацію і кількість підпиляних каменів.

Клейовий розчин наносять шпателем на облицювальну поверхню, втираючи, щоб заповнити нерівності, мікротріщини і забезпечити повний контакт клею і основи. Після цього наносять клей на облицювальну частину зубчастим шпателем. Далі, наносять клейовий розчин на поверхню цегли шаром 1-3 мм, втираючи його шпателем по всій поверхні облицювального матеріалу. Декоративну цеглу акуратно притискають до стіни, трохи рухають нею в різні боки, щоб зчеплення було найкращим.

У процесі укладання не повинно виникати місця концентрації з підгонкою кладки або підпиляними елементами. Потрібно чергувати елементи по товщині, розміром, текстурою і кольором. Монтаж роблять, використовуючи облицювання з різних коробок одночасно. Необхідно, щоб кладка мала гармонійний і привабливий вигляд.

 

1.1   Художньо-естетичне обґрунтування

Інтер’єр кімнати виконаний  у сучасному стилі ХХ-ХІ століття нео лофт. Саме слово «loft» має іноземне походження і дослівно перекладається з англійської як «горище», «апартаменти нагорі». Лофт підрозділяється на два напрямки - хард-лофт і софт-лофт. Перше - використання вже готових приміщень, тобто, побудованих з промисловими цілями і пізніше переобладнаними під житло. Для більш скромних індивідуалістів - стиль

софт-лофт. Це новобудови, побудовані з елементами лофт-стилю. Приміщення набагато більш скромні в розмірах і пристосовані для пересічного городянина, але включають різні елементи стилю - балки, ребра жорсткості, навмисно винесені назовні труби і так далі. Але враховуючи те, що це не горище, а квартира у житловому будинку, було обрано саме під-стиль – софт лофт тому, що: