Ескізний проект інтер’єру кімнати для хобі у міській квартирі. Симетрія
9

8

1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА

1.1   Дослідження історичних аспектів теми

Дуже не просто сказати, коли і як почалася або зародилася історія дизайну інтер'єру. Складність перша полягає в тому, що не можна точно назвати дати її зародження, час. Відомо тільки, що з незапам'ятних часів люди прикрашали свої житла. У первісному ладі прикрасою були шкури і кістки тварин, яких вбивали на полюванні, прикрасою інтер'єру жител були малюнки на стінах древніх печер, які зображували людей, тварин. Можна з повною впевненістю сказати, що історія дизайну інтер'єру, напевно, почалася з того моменту, коли зародилася культура стародавніх людей, стародавніх цивілізацій, і пройшла всі етапи і ступені розвитку, що і вся світова культура людської спільноти. Можемо вважати першими декораторами первісних людей і стародавніх єгиптян, які екстравагантно і по-багатому прикрашали могили своїх фараонів. Декорування жител існувало в античному світі, а також у корінного населення Америки - індіанців. Будь-який населений людьми регіон землі, будь-яка держава зі своєю культурою і етносом, зі своєю релігією, мали сформовані історично і розвиваються стилі розвитку в облаштуванні різних будівель і споруд.

Іноді в процесі розвитку стилі інтер'єрів часом змішувалися, доповнювали один одного, іноді переходили в абсолютно іншу якість. Іноді, забуті здавалося б, стилі знову відроджувалися і втілювалися по-новому в нових же інтер'єрах, завдяки тому, що люди завжди хотіли жити не тільки комфортно, але і красиво, історію дизайну інтер'єру неможливо, насправді уявити без історії всього людства.

Культура Стародавнього Єгипту та Месопотамії, культура Індії та Китаю - по праву вважається джерелом сучасної цивілізації. Тоді саме в цих державах починають виникати мова, писемність, мистецтво, література і власне, держави, закладається міцний фундамент для майбутніх наук. Культура Стародавнього Єгипту відрізняється найбільш повним оснащенням