Облік платників податків як функція органів державної податкової служби
19

У такому самому порядку видається нова довідка  замість зіпсованої чи втраченої. У разі втрати довідки новий документ видається за заявою платника податків, у якій надано пояснення та викладено обставини втрати довідки або до якої додано документи, що підтверджують факт втрати довідки.

Відомості про відповідальних за податковий облік осіб юридичної особи чи відокремленого підрозділу-керівника та головного бухгалтера вносяться чи змінюються органом державної податкової служби в Єдиному банку  даних юридичних осіб на підприємстві реєстраційної заяви платника податків з позначкою «Зміни»; даних про таких осіб, зазначених платником податків у податкових деклараціях, розрахунках, звітах, якщо таких даних достатньо для однозначної ідентифікації  відповідальних осіб платника податків.

Платники податків, для яких законом установлено особливості їх державної реєстрації та які не включаються до Єдиного державного реєстру, в разі перереєстрації чи виникнення змін у даних платників податків, визначених реєстраційною заявою, у 20-денний термін після реєстрації чи виникнення змін подають до органу державної податкової служби документи в тому самому порядку, що й при взятті на облік. Додаткова реєстраційна заява (ф.№1-ОПП або №5-ОПП0 подається, відповідно, з позначками «Перереєстрація» чи «Зміни».

У разі зняття з обліку платника податків та переведення його на обслуговування до іншого органу державної податкової служби у зв’язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району чи зарахування (виключення платника податків до) з категорії великих платників тощо, за наявності підстав для зарахування такого платника податків до категорії податків органу ДПС за попереднім місцем обліку одночасно із зняттям з обліку такого платника податків згідно з Порядком № 80 платник податків зараховується до категорії  платників  податків зараховується до категорії платників окремих податків такого податкового органу.