Облік і аналіз готової продукції та її реалізації на підприємстві
101

Перспектива відновлення фінансової рівноваги реально може бути реалізована при умові застосування антикризових заходів, які передбачають державну підтримку та участь кредиторів шляхом реструктуризації заборгованості підприємства перед ними з використанням методів визначених чинним законодавством: списання боргів, надання відстрочки та (чи) розстрочки по їх сплаті.

24. У цьому ж розділі підприємству «Промавтоматика» було запропоновано вдосконалити облік і аналіз готової продукції та її реалізації шляхом впровадження комп’ютерної техніки бухгалтерського обліку всіх операцій. Застосування комп’ютерів вплине на зміст праці облікового персоналу: зменшиться кількість механічних операцій з обробки документів, систематизуються облікові показники, заповнення регістрів та звітів. Облікова праця стане більш творчою, спрямованою на організацію та удосконалення обліку.

Основний прибуток ВАТ «Промавтоматика» отримує від реалізації продукції, що виготовляється. Тому визначення собівартості продукції має велике значення для керування витратами, для встановлення нижніх меж цін на підприємстві. Для обліку готової продукції на підприємстві пропонується застосувати комп’ютерну програму «1С: Бухгалтерія».

25.  Підприємству було запропоновано помітну увагу приділяти затратам на виробництво продукції, скороченню собівартості, та пошуку можливостей збуту продукції. При цьому на підприємстві слід удосконалити нормування матеріальних затрат на виробництво, що в подальшому дозволить знизити собівартість продукції.

Отже, основні завдання, які ставилися на початку даної бакалаврської роботи виконані. Згідно розглянутого вище, можна зробити остаточний висновок, що дослідження даної теми в даний час є доцільним і актуальним.