Облік, аналіз та аудит виробничих запасів в ринкових умовах економіки
141

матеріальних затрат та підвищити оперативність контролю за використанням виробничих запасів. Усе це особливо важливо в умовах інтегрованої системи обробки даних, належної організації нормативного забезпечення з обліку матеріалів та створення функціональної підсистеми управління виробничими запасами.

2. Для вирішення питань, пов’язаних з веденням обліку та здійсненням внутрішньогосподарського контролю виробничих запасів, важливе значення має впровадження засобів автоматизації, що надасть можливість ефективно вирішувати такі важливі питання, як:

– підвищення достовірності й оперативності інформації про залишки та рух виробничих запасів впорядкування системи документального забезпечення всіх операцій;

– своєчасне й оперативне вирішення питань контролю за надходженням, зберіганням та затратами виробничих запасів.

3. Необхідним є врахування як внутрішніх факторів, що зумовлені характером та особливостями діяльності самого підприємства, так і факторів, що пов’язані з методикою вирішення завдань бухгалтерського обліку та контролю [62,с. 163].

Застосування бухгалтерської програми «1С: Бухгалтерія» на ПП «Полісялісресурс» дасть можливість отримувати оперативну і якісну інформацію з обліку господарських операцій. Це позитивно вплине на роботу всього підприємства, яке працює в ринкових умовах, що значно підвищить рівень управління фінансово-господарською діяльністю підприємства.

Поліпшиться організація і знизиться трудомісткість ведення обліку, підвищиться продуктивність праці облікового персоналу, знизяться витрати на ведення обліку.

У майбутньому з розвитком і масовим впровадженням автоматизованих інформаційних технологій можлива повна автоматизація роботи й інших сфер людської діяльності підприємства, але це ще потребує подальших досліджень у галузі застосування таких технологій для потреб облікової практики.