Екологія гірничого виробництва: Житомирське родовище глин, піску і каоліну
63

Текст розділу радіаційно-гігієнічної оцінки повинен супроводжуватися необхідними таблицями, малюнками і графічними додатками. В текстових додатках розміщуються журнали кількісної інтерпретації даних гамма-каротажу, випробування і лабораторних аналізів проб на радіоактивні елементи і результатів розрахунку сумарної питомої активності природних радіонуклідів в і породах.

Текст радіаційно-гігієнічної оцінки повинен супроводжуватися графічними додатками, основним з яких є план радіометричної вивченості родовища, який складається на геолого-петрографічній (літологічній) основі з вказівкою місць відбору проб для лабораторних аналізів, даних по еквівалентному вмісту радіонуклідів в породах і віддзеркаленням контурів гірських порід різних класів. В графічних додатках повинні бути і геологічні розрізи і колонки свердловин з результатами гамма-каротажу, промера керна і лабораторних аналізів. Для родовищ II і III груп додаються також плани підрахунку запасів з розділенням по класах радіоактивності.

2.7. Електромагнітний, шумовий і вібраційний вплив техногенного, транспортного та енергетичного обладнання на оточуюче середовище

 

Шум і вібрація при розвідці і розробці родовищ корисних копалин. Людина живе у світі звуків. Різні звуки по-різному сприймаються організмом і викликає неоднакові відповідні реакції.