Особово-ділові характеристики які сприяють затвердженню іміджу
7

Тому, щоб створити потрібне враження, необхідно не тільки зайнятися своїм гардеробом, але і «привести в порядок» свої жести, інтонації, ходу. Щоб не вийшло безглуздої ситуації, коли людина намагається зобразити одне, але поводиться настільки невідповідним чином, що всі її зусилля йдуть прахом. З такими людьми стикався кожний з нас і всякий раз дисонанс був дуже добре помітний, викликаючи цілу гамму емоцій: від щирої жалості до презирливої усмішки.

Відмітьте: жодної позитивної реакції, жодної! Отже якщо мрієте упевнено йти по життю і точно знати, що думка про вас саме така, яка потрібна вам, приготуйтеся до того, що вибором гардероба справа не закінчиться. Треба буде попрацювати і над всім іншим.

Отже, «цегли» з яких складається імідж людини багато і всі вони важливі. Зупинимося на найосновніших.

Одяг. Що тут найголовніше? Мабуть, колір і стиль. Кожна людина тяжіє до того або іншого стилю одягу: класичного, романтичного, ділового і так далі, і цей вибір вже багато що говорить про людину. Важливу роль грає колір одягу. Так, наприклад, велика кількість рожевих відтінків видає натуру мрійливу, червоних - пристрасну і енергійну, любов до синього кольору говорить про постійність і самовідданість, до зеленого - про мирну вдачу, жовтий колір особливо люблять оптимісти.

Зачіска і макіяж. Цей пункт нагадує попередній. Ви часто міняєте зачіски? - Ймовірно, в душі ви експериментатор, постійно спраглий до нових вражень. А яка довжина волосся? А колір? А укладання? Для спостережливої людини зачіска - справжня криниця інформації. Так само як і макіяж або його відсутність.

Міміка. Найбільш «підступний» пункт в нашому списку. Мімічні звички непомітно для нас формують на обличчі своєрідну маску, яка чудово характеризує кожного з нас і чим старша людина, тим вона помітніша.

Так буркотун, навіть якщо посміхнеться у весь рот, не зможе приховати вічно незадоволений вираз обличчя. Веселуна видадуть зморшки, які зазвичай формуються від частого сміху. Вони проступають навіть, коли людина зберігає серйозність, і поряд з такою людиною відразу стає легко і добре. Характерний вираз обличчя мають мрійники, лиходії, хитруни і решта всіх людей. Проблема в даному випадку полягає в тому, що «стерти» вираз обличчя неможливо зі всіма витікаючими звідси наслідками.