Неперервність економічної освіти
25

Економічна освіта здобувається не для престижу, а для практичної економічної діяльності.

8. Що таке економічне мислення?

Економічне мислення це не просто багаж економічних знань, а здатність їх засвоїти, використати в практичному житті, іншими словами, це формування моделі економічної поведінки.

9.Чим можна викликати інтерес у дітей до навчання економічної освіти?

Викликати необхідний інтерес у дітей можна за допомогою нестандартних методів навчання. Під цим розуміємо  з елементами гри в дусі змагань та здорової конкуренції, міні-вистави, практичні заняття, розповіді, конкурси, свята та інше.

10.Що впливає на формування економічної культури й поведінки в суспільстві?

На формування економічної культури й поведінки в суспільстві впливає наявність таких негативних явищ, як тіньова економіка, мафія, корупція, злочинність. Учитель не повинен заплющувати очі на ці явища.

11.Яка мета економічної освіти?

Метою економічної освіти як складової економічної культури суспільства можна вважати створення бази для достатнього рівня економічного мислення та економічної поведінки на різних стадіях підприємництва.

12. Що прагнуть здобути люди займаючись підприємницькою діяльністю?

Люди в підприємницькій діяльності прагнуть результатів, мобілізують величезну життєву енергію, коли вони заінтересовані у своїх цілях і коли їм довіряють; за розумного керівництва вони не намагаються уникнути відповідальності; успіх та визнання часто для них є важливішими за гроші (для слов’ян особливо).

13.Які якості потрібні кожній людині в житті?

Вміння подолати конфлікти, труднощі, нестатки — це все якості, потрібні кожній людині у житті.

14. Що таке людина з асертивною поведінкою?