Розробка стратегії розвитку бізнесу в умовах підприємства
33

Коефіцієнт оборотності оборотних коштів визначає кількість оборотів який здійснив оборотний капітал за певний час. З таблиці видно, що показник постійно збільшується, що є позитивною тенденцією. Це відбулося за рахунок оптимізації запасів матеріальних ресурсів, упровадження нової техніки і технологій, удосконалення системи розрахунків, підвищення інтенсифікації виробництва. Відповідно зменшилась тривалість обороту оборотних коштів, що в свою чергу дає змогу без додаткового залучення фінансових ресурсів збільшити обсяги виробництва.

Після проведення фінансового техніко-економічного аналізу по основних напрямках можна зробити загальний висновок по роботі підприємства дати оцінку ефективності використання наявних ресурсів та спрогнозувати майбутній фінансовий стан. Загалом аналізуючи роботу підприємства за три роки слід відзначити те, що підприємство нарощує обсяги виробництва збільшує чисельність працюючих за рахунок впровадження нових технологій та вихід на нові ринки збуту.

Підприємство є платоспроможним основні показники фінансової стійкості такі як, коефіцієнт автономії чи фінансової залежності відповідають прийнятим нормам. Спостерігається негативна тенденція відносно ліквідності підприємства основні показники як показник абсолютної ліквідності та коефіцієнт покриття постійно зменшуються за рахунок збільшення зобов’язань підприємства як поточних так і довгострокових. Підприємство спроможне повністю забезпечити себе необхідними трудовими матеріальними та фінансовими ресурсами необхідною вартістю оборотних активів для забезпечення безперебійного виробничого процесу. Досить ефективно використовуються наявні ресурси на підприємстві значно зросла продуктивність праці працівників збільшився показник фондовіддачі основних засобів, збільшився коефіцієнт оборотності оборотних активів, що позитивно вплинуло на зменшення виробничого циклу. Загалом можна дати оцінку, що підприємство є фінансово стабільним і досить успішно функціонує.