Вплив інноваційної діяльності на конкурентоспроможність підприємства
51

Підвищення споживчої привабливості буде означати привабливе з погляду споживачів зміна вищезазначених елементів. Діяльність підприємства, пов'язана з підвищенням якості випускаємої продукції, а також додання їй нової функції, буде інноваційнюї. У свою чергу, випуск нової продукції є також результатом інноваційної діяльності. Таким чином, збільшення обсягів реалізації молочної продукції також багато в чому досягається за рахунок відповідних інноваційних перетворень.

Бізнес для ВАТ «Ніженський МКК» - це проста річь: воно повинно робити дешевше, швидше й краще всіх, а для цього треба підвищувати продуктивність і оперативність керування бізнесом, а також впроваджувати якнайбільше інновації. Це підтверджує вирішальну роль інноваційної діяльності й одержуваних у результаті її проведення інновацій у розвитку економічних систем. Підвищення продуктивності й керованості бізнесом також будуть результатом інноваційних перетворень.

Названі напрямки дозволяють не тільки вести аналіз прибутковості підприємства, але й визначити незадіяні напрямки інноваційної діяльності підприємства. Таким чином, була розглянута роль інноваційної діяльності в підвищенні прибутковості підприємств і організацій, показані не тільки засоби збільшення прибутку, але й виділений підхід до відбору напрямків інноваційної діяльності підприємств і організацій.

 

 

3.2 Впровадження НТП – основний шлях підвищення інноваційної діяльності підприємстві

 

В наш час немає єдиного підходу до сутності інтенсифікації виробництва, класифікації інтенсивних і екстенсивних факторів, показників кількісної оцінки рівня та динаміки інтенсифікації виробництва, механізму її планування і стимулювання стримує процес інтенсифікації, віддаляє перехід до інноваційно