Зовнішньоекономічні зв’язки України з країнами Латинської Америки: стан та перспективи (на прикладі Аргентини)
105

Несподіваним, але передбачуваним, виявився інтерес майже усіх латиноамериканських країн до співробітництва з Університетом «Україна» в галузі освіти і науки, а приналежність української освіти до «Болонського процесу» ставить її в один ряд з кращими європейськими школами.

І цьому є своє пояснення. В умовах Латинської Америки підготовка кадрів коштує надто дорого, до того ж не вистачає висококваліфікованих викладачів, а запрошувати вчених і спеціалістів із США та Західної Європи дуже дорого. Отже, двосторонній рух відкрито. Створюючи прецедент, Університет «Україна» ініціює масштабний проект українського прориву на латиноамериканський континент, встановивши міжнародні зв'язки з 20-ма університетами регіону.

Серед пріоритетних завдань Університету «Україна» за кордоном є створення двосторонніх навчальних центрів і філій із урахуванням особливостей кожного університету-партнера і пріоритетними завданнями Університету «Україна».

Особливістю такого проекту транснаціональної освіти є отримання випускниками філій іноземного та українського дипломів, а в більш широкому контексті досягнення домовленостей щодо підписання Міжурядових угод про взаємне визнання дипломів із країнами регіону та Міжнародних угод про співробітництво в галузі освіти і науки.

Серед прогресивних форм транснаціональної освіти будуть активно впроваджуватися наступні програми:

- дистанційна/кореспондентська освіта - заочна форма навчання, при якій студент зараховується до іноземного навчального закладу і який має таку форму,характерною особливістю такої форми є використання Інтернет-технологій;

- дистанційна/кореспондентська освіта з місцевою підтримкою - змішана форма навчання: поєднання очних занять із навчанням за програмою іноземного закладу освіти;