Зовнішньоекономічні зв’язки України з країнами Латинської Америки: стан та перспективи (на прикладі Аргентини)
65

Ця угода регулювала в рамках закону міграційні потоки між двома країнами, полегшувала можливість в’їзду. Тільки за 2008 р. до Аргентини прибули 3457 українців [19,с.88].

Отже, останні роки засвідчили, що двосторонні відносини між Україною та Аргентиною, незважаючи на їх коротку історію, розвиваються досить динамічно і мають важливий потенціал розвитку [25,с.114]. Це зумовлено не тільки економічною зацікавленістю обох країн, а й історичними взаємозв’язками. На сьогодні договірно-правова база українсько-аргентинських відносин складається з понад 30-ти двосторонніх міждержавних, міжурядових, міжвідомчих та міжрегіональних документів. Відносини між Україною та Аргентиною підтримуються на досить високому рівні у всіх сферах: дипломатичній, політичній, економічній, гуманітарній.

Перший бізнес-форум підприємців «Латинська Америка-Україна» відбувся 19-20 квітня 2010р. в м. Буенос-Айрес (Аргентина).

Організатором заходу виступила Українсько-аргентинська торговельно-промислова палата (CAUCI). Бізнес-форум передбачав участь представників ділових кіл Аргентини, Бразилії, Чилі, Парагваю, Перу, Уругваю та інших країн регіону.

Захід проводився за такими основними напрямами: виробництво та торгівля; енергетика, нафта та газ; агропромислове виробництво та продукти харчування; авіаційний та морський транспорт, порти; фінанси; туризм.

В Аргентині (м. Буенос-Айрес) 20-21 вересня 2010 року проходив Перший підприємницький форум «Латинська Америка – Україна». Організатором форуму була Українсько-аргентинська торговельно-промислова палата.

Форум мав на меті активізувати торговельно-економічні зв'язки між Україною та країнами Латинської Америки, підтримати позитивний імідж України та надати сприяння у пошуку надійних ділових партнерів.

На цей захід, що проходив під патронатом МЗС Аргентини, куди запрошувалися представники ділових кіл Аргентини, Бразилії, Чилі, Парагваю, Перу, Уругваю та інших країн Латинської Америки загальною кількістю 300 осіб.