Автоматизація складського обліку. Розробка програми «Склад» на Visual FoxPro
5

Вступ

 

На протязі всієї історії людства інформація відігравала важливу роль. У зв’язку з розвитком науково-технічного прогресу з кожним роком інформації стає все більше і більше. Ручна її обробка, яка застосовувалась на протязі дуже тривалого часу, стала зовсім не ефективною, так як потребувала більших затрат часу і участі в процесі обробки все більшого і більшого числа людей. Але з появою та розвитком сучасних інформаційних технологій кожна людина має можливість користуватися комп’ютером та всіма послугами, які він може надати. З появою та розповсюдженням персональних комп’ютерів для зберігання і обробки інформації стали використовувати спеціалізовані програми. Сьогодні неможливо уявити діяльність будь-якої організації без застосування комп’ютерних технологій та необхідного програмного забезпечення.

Потужності сучасних персональних комп’ютерів дозволяють використовувати складні програми обробки інформації для підвищення продуктивності роботи працюючого персоналу організації. Недостатня кількість необхідних програм та необхідність їх постійно оновлювати, а також висока вартість програм, які має підприємство, породжують попит на дану продукцію.

Темою даної випускної роботи є комплекс програм складського і бухгалтерського обліку для фармацевтичної фабрики. Робота фармацевтичної фабрики крім виробництва галенових препаратів зв’язана з накопиченням інформації про інші лікарські засоби, які продаються або закупаються фабрикою, а також знаходяться на складі підприємства.

Дана тема була обрана у зв’язку з тим, що в останні роки реформ в Україні відбулися зміни в усіх видах обліку та аудиту. Це призвело до необхідності вводити сучасні технології в усі сфери життя, в тому числі і виробництво. Необхідність полегшити роботу працівників, а також вести весь облік та звітність за допомогою персональних комп’ютерів, стало причиною автоматизації бухгалтерського та складського обліку.