Автоматизація складського обліку. Розробка програми «Склад» на Visual FoxPro
9

3. Технічний проект

3.1 Вибір та обґрунтування мови програмування

 

 

При виборі інструменту для розробки бази даних, були розглянуті наступні програми:

  •     C++ – це прекрасна мова об’єктно-орієнтованого програмування, яка дозволяю вирішувати практично всі задачі, але не оптимізована під яку-небудь конкретну, що ускладнює написання бази даних для починаючого користувача [24];
  •     Delphi 4 – це гарна мова програмування, яка має широкі можливості по створенню баз даних, необхідний набір драйверів для доступу до найбільш відомих форматів баз даних, зручне та розвинене середовище для доступу до інформації, яка знаходиться як на локальному диску, так і на віддаленому сервері, а також велику колекцію візуальних компонентів для створення відображених на екрані вікон, що необхідно для створення зручного інтерфейсу між користувачем та базою даних [23].

Але така мова програмування, як Visual FохРrо дає найширші можливості для створення такої бази даних, як «Фармацевтична фабрика». Visual FохРrо – це подійно-керуєме середовище для швидкої розробки програмних продуктів по обробці інформації, яка може бути використана в різних економічних та розрахункових системах [4, 5]. Основною задачею Visual FохРrо являється підтримка однієї чи декількох зв’язаних між собою таблиць за даними, вибіркове здобування інформації з цих таблиць, аналіз інформації та графічне представлення кінцевих даних. Таблиці організуються в бази даних. Для роботи з різними даними створюється найбільш придатний для кожного окремого випадку інтерфейс, який утримує в собі всі можливі меню, множину керуємих вікон та різнотипних елементів керування, завдяки чому екран не захаращується непотрібною інформацією і в той же час вся необхідна інформація являється легкодоступною.