Розробка бази даних контролю товарообігу на складі (С++ Builder)
9

оформлення актів прийому і пред’явлення претензій визначаються Інструкцією «Про порядок прийому продукції та товарно-матеріальних цінностей».

В якості вхідних даних складського обліку виступають прихідні та вихідні накладні.

Прихідна накладна містить інформацію про номер документу, дату формування документу, реквізити постачальника, а також безпосередньо містить  інформацію про шифр, найменування, кількість одиниць та закупівельну ціну групи товарів що приймається до обліку на склад.

Вихідна накладна містить інформацію про внутрішньо-обліковий номер документу, дату формування документу, реквізити клієнта, а також інформацію про товари (групи товарів) що реалізуються чи списуються, зокрема інформацію про шифр, найменування, кількість одиниць та ціну реалізації товарів.

В якості вихідних даних слугує звіт про наявність товарів на складі. Звіт містить інформацію про найменування товару, його внутрішній ідентифікаційний номер, кількість одиниць на складі, закупівельну ціну одиниці продукції та групи в цілому. Звіт формується на певну дату та містить (шапка документу) реквізити підприємства, зокрема його назву, юридичну адресу та номер контактного телефону і безпосередньо інформацію про товари що на момент формування знаходяться на обліку. Джерелом даних звітної форми слугує інформація про наявність товарів на складі.

Процес прийняття товарів до обліку на склад поділяється на два етапи: прийняття і реєстрація прихідної накладної та безпосереднє розвантаження продукції. Після прийняття на облік прихідної накладної вона реєструється під унікальним номером і проводиться бухгалтером підприємства. У випадку достовірності даних прихідної накладної та наявності всіх необхідних підписів та печаток відбувається розвантаження продукції.