Аналіз фінансового становища підприємства
5

РОЗДІЛ І. Фінансово-економічна характеристика підприємства

 

1.1. Характеристика діяльності ВАТ «Промавтоматика»

 

 

 

 

Відкрите акціонерне товариство «Промавтоматика» засноване 20.05.1994 р. відповідно до рішення Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії України шляхом перетворення державного підприємства у АТ відповідно до Указу Президента України «Про корпоратизацію державних підприємств» від 15 червня 1993 р. № 210/93. До цього підприємство було структурною одиницею Київського виробничого об’єднання «ВЕДА». Створене підприємство відповідно до законів України «Про господарські товариства» від 19.09.91 р. № 1576, «Про підприємства в Україні» від 27.03.91 р. №887, «Про підприємництво» від 07.02. 91 р. № 698 та інших законодавчих актів.

Статут підприємства виконує функцію внутрішнього нормативно-правового акту. Він затверджений власником майна і в ньому зазначені такі відомості як: найменування і місцезнаходження підприємства;юридичний статус;предмет, цілі та напрямки діяльності;склад учасників підприємства; джерела створення майна;порядок формування статутного капіталу підприємства; порядок розподілу прибутку; органи управління; порядок припинення діяльності підприємства [2,c.84].

Підприємство знаходиться в м. Житомир по вул. Вокзальній 10. Розташоване воно в північній частині Житомирської області за 35 км від кордону з Республікою Білорусь, на відстані 135 км від обласного центру м. Житомир та 220 км  від м. Києва.

Засновниками підприємства є держава в особі Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії України. Статутний фонд підприємства становить 38 507,03 грн., який поділено на 3850703 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,01 грн. кожна. Акціонерами товариства є юридичні особи та фізичні особи, які набули право власності на акції Товариства у процесі приватизації, емісії додаткової кількості акцій, а також на вторинному ринку цінних паперів.