Облік товарів на «Норинському ССТ»
49

Таблиця 2.1

Характеристика Норинськго ССТ

Класифiцiйнi ознаки

Норинське ССТ

Мета i характер дiяльностi

Споживче товариство

Форма власностi майна

Колективна

Нацiональна належнiсть капiталу

Нацiональна

Правовий статус i форма господарювання

Споживча кооперація

Галузево-функцiональний вид дiяльностi

Виробничо-торгове

Технологiчна (територiальна) цiлiснiсть i ступiнь пiдпорядкування

Материнське

Розмiр за кiлькiстю працiвникiв

Мале

 

Свою господарську діяльність Норинське ССТ здійснює на принципах господарського розрахунку. Норинське ССТ створюється і функціонує за умови заміщення не менше 50 відсотків потреби в оборотних коштах за рахунок додаткових пайових внесків членів споживчого товариства, як працівників підрозділу, так і не працівників.

Норинське сільське споживче товариство вважається створеним і отримало право юридичної особи та здійснює господарську та іншу діяльність з дня його державної реєстрації органами виконавчої влади (10.02.1992 року №167).

Основним документом, що регулює діяльність Норинського сільського споживчого товариства, є його затверджений статут (додаток А). У ньому визначаються порядок вступу до товариства і виходу з нього, права і обов’язки членів товариства, його органи управління, контролю та їх компетенція, порядок утворення майна товариства і розподілу прибутку, умови реорганізації і ліквідації та інші положення, що не суперечать законодавчим актам України.

Після державної реєстрації підприємство стало на облік в районний відділ статистики, Державну податкову службу, районний відділ Пенсійного Фонду України, Фонд соціального страхування від нещасних випадків та соціального страхування, фонд соціального страхування від безробіття. Житомирським обласним відділом статистики підприємству присвоєно ідентифікаційний номер 24431821. Норинське ССТ взято на облік Державною