Облік товарів на «Норинському ССТ»
53

Тарифне нормування заробiтної платнi керiвних працiвникiв, службовцiв i молодшого обслуговуючого персоналу здiйснюється за допомогою схем посадових окладiв.

Керівництво Норинським ССТ уже девятнадцять років поспіль здійснює його директор Невмержицький І.П., який призначений на посаду головою правління споживчого товариства. Директор ССТ діє від імені споживчого товариства і представляє його інтереси, укладає договори згідно з дорученням споживчого товариства, користується правом розпорядника коштів, затверджує штатний розклад, видає накази, несе повну відповідальність за діяльність підрозділу, забезпечує збереження товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів та іншого майна підрозділу.

В селі Норинськ працює Норинський щебеневий завод який видобуває камінь, з якого можна виготовляти плити різних порід на замовлення. Так як Статут ССТ дозволяє йому здійснювати багатопрофільну діяльність: виробничу, комерційну, торгівельну, то підприємство вирішило скористатися такою можливістю і зайнятися виготовленням плит з каменю Норинського щебеневого заводу. Розглянемо технологію виробництва виробів з каменю, що виготовляються на підприємстві.

Підприємство виготовляє плити з різних порід каменю. Плита представляє собою паралелепіпед правильної форми розмірами аbс (див. рис.2.1).

 

 

 

 

 

 

Рис.2.1. Плита гранітна

Технологія розпилу блоку гранітного зображено на рис.2.2.