Види ПР-агентств та основні напрямки їхньої роботи
7

3. Схема дії заходів ПР-агенств

 

Акціонерне товариство, що проводить специфічний товар, стало жертвою недобросовісної реклами недругів, що почали в ЗМІ кампанію по ширенню чуток про втрату цим АТ ринків свого товару. Заходи контрреклами послідували негайно:

- у ЗМІ була опублікована інформація про напрями і об’єми постачань товару за останній рік;

- організовано декілька інтерв’ю з керівниками підприємств-споживачів;

- у пресі опублікована інформація про заходи після добродійності і заходів по захисту навколишнього середовища і спонсоруванню будівництва очисних споруд.

І все стало на своє місце.

Процвітаюча компанія виграла тендер на вигідне експортне замовлення. Але в ЗМІ з’явилися жорсткі публікації про загрозу відмови від співпраці з цією фірмою постачальників що комплектують, інспіровані претендентами на це замовлення. Здавалося, що перспектив благополучного виконання замовлення немає. Компанія нічого не зробила для того, щоб вчасно “вийти до людей” і подати голос в свій захист, не використала потенціал контрреклами. В результаті недостовірні відомості не були вчасно спростовані.

Фахівці в області ПР налічують сотні заходів, по праву тих, що включаються в Ін. Природно, що кожна фірма, кожен суб’єкт підприємницької діяльності вибирає ті з них, які можуть бути виконані кваліфіковано і з часом принесуть найбільшу користь.

Заходи ПР, що проводяться фірмою, мають спрямованість не тільки на зовнішнє середовище, але і “всередину фірми”, тобто на своїх співробітників з метою формування сприятливих людських відносин, неформальної атмосфери, сприяючих дружній роботі. Сучасні інтер’єри, підтягнуті, уважні і послужливі співробітники - все це елементи фірмового стилю і іміджу, вплив яких на суспільство великий.