Дохідна частина місцевих бюджетів в сучасних умовах розвитку
33

 

Крім того, на реалізацію частини 3 статті 29 Закону України "Про культуру" враховано відповідні кошти на виплату працівникам у сфері культури, які працюють у державних і комунальних закладах культури, допомоги для оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі посадового окладу, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та доплати за вислугу років.

4. 4,3 млн. грн. передбачено для розвитку дошкільної освіти та 34,1 млн. грн. – на позашкільну освіту.

5. Для врахування норм Закону України від 05.07.2012 № 5081-VI "Про екстрену медичну допомогу" щодо здійснення передачі видатків на функціонування станцій швидкої медичної допомоги та невідкладної допомоги з бюджетів міст обласного значення та районних бюджетів до обласного бюджету передані видатки в сумі 70,7 млн. грн.

У складі видатків на охорону здоров’я на наступний рік враховано цільові видатки для забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет в обсязі 15,8 млн. грн.

При визначенні видатків на утримання підопічних в будинках-інтернатах для дітей – інвалідів збільшено фінансовий норматив бюджетної забезпеченості у порівнянні до 2012 року в 1,6 рази.

У загальному обсязі видатків на соціальні програми і заходи з питань сім’ї, жінок, молоді та дітей передбачені асигнування на оздоровлення та відпочинок пільгових категорій дітей в сумі 3,2 млн. грн. або на 61,3% більше показників 2012 року.

Ріст субвенцій на програми соціального захисту проти поточного року становить 338,3 млн. грн. або 26,7 %, у тому числі передбачено:

Отже, як і в 2012 році, у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" з державного бюджету місцевим бюджетам передбачено субвенція на: