Розвиток комерційної діяльності в Україні
29

З точки зору необхідності більш усебічного вивчення і максимального задоволення попиту, фірмові торговельні підприємства слід відкривати у сфері не тільки торговельного, й побутового обслуговування населення.

Найбільш прийнятними формами розвитку фірмової мережі підприємств можуть бути фірмові прокатні пункти, фірмові ательє (салони) з виконання індивідуальних замовлень населення на виготовлення одягу, взуття, меблів. Впровадження такої форми обслуговування сприяє максимальному врахуванню індивідуальних і фізіологічних особливостей різних категорій населення.

Актуальним є розробка програми розвитку фірмової торгівлі в Україні, у якій треба чітко визначити стратегічні напрями, форми співробітництва з різними учасниками, організаційні заходи та їх фінансове забезпечення. Такі програми можуть бути на загальнодержавному і регіональному рівнях.

Отже, є підстави стверджувати, що фірмова торгівля в Україні займатиме дедалі більші місця на споживчому ринку і стимулюватиме вітчизняні підприємства до вироблення конкурентно-спроможних товарів для задоволення потреб населення.

 

 

1.4 Розвиток електронної торгівлі в Україні

 

На межі третього тисячоліття людство реально відчуває прихід інформаційної революції, яка кардинально змінила обличчя світу, привівши до нових можливостей розвитку людської цивілізації. Серед основних тенденцій розвитку інформатизації суспільства, що стосується практично всіх сфер життєдіяльності, включаючи економіку, державне управління, науку, мистецтво, слід зазначити стрімкий розвиток інформаційної мережі Internet.