Створення інтернет-магазину товарів легкої промисловості засобами PHP та MySQL
59

відгукується близько 3 секунд, а якщо ще збільшити їх кількість на 500 - то  час відгуку переважає 10сек.

Опираючись на середньостатистичні дані із відвідування інтернет-магазинів зроблено висновок, що з навантаженням сайту проблем не виникне.

Наступним кроком в тестуванні роботи системи управління контентом було проведено перевірку роботи системи управління контентом в різних браузерах.

На даний момент найпопулярніші браузери Internet Explorer (6,7,8), Firefox(3х), Google Chrome (3х) и Opera (9х,10х). В них і провірялась  коректність  відображення сайту.

При перевірці програмної частини роботи системи управління контентом в різних браузерах помилок не було виявлено. Всі функції працюють злагоджено.

При перевірці верстки шаблону електронного магазину в різних браузерах також помилок не було виявлено. Вся інформація відображається коректно. Верстка відповідає стандартам W3C (перевірено за допомогою http://validator.w3.org/).

Останнім кроком в тестуванні роботи системи управління контентом було проведено перевірку на юзабіліті. Для перевірки юзабіліті було використано сервіс UsabilityHub (http://www.usabilityhub.com/). Сервіс пропонує три онлайн інструменти, що дозволяють тестувати юзабіліті веб-сторінки по її екранній копії:

1)    Navflow. Програма, що дозволяє аналізувати те, наскільки легко користувачі орієнтуються на сторінці сайту.

2)    ClickTest. Виявляє області веб-сторінки, на які користувачі клацають найбільш часто. Результатом тесту є карта кліків (heatmap), що дозволяє зрозуміти, як люди взаємодіють з інтерфейсом сайту.

3)    Fivesecondtest. Як відомо, відвідувачі сайтів рідко читають веб-сторінки з початку до кінця, а частіше швидко «сканують» їх на наявність