Створення інтернет-магазину товарів легкої промисловості засобами PHP та MySQL
9

незважаючи ні на що, залишається одним з найбільш динамічно розвиваються секторів економіки[11].

Інтернет магазин повинен складатися з двох взаємозв’язаних частин:

а) адміністративна частина, яка дозволятиме співробітникам інтернет-магазину адмініструвати інформацію на сайті;

б) загальнодоступної в мережі інтернет частини користувача, яка дозволятиме переглядати відвідувачу інформацію, та замовити обраний ним товар.

Значну увагу слід приділити адміністративній частині сайту. В адміністративній частині може працювати лише один тип користувачів. Адміністратор має повне право та можливість добавляти та змінювати інформацію розміщену в інтернет-магазині, а також редагувати налаштування сайту.

Адміністративна частина повинна реалізовувати такі функції:

а) авторизація;

б) управління категоріями товару;

в) управління товаром;

г) управління заказами.

В адміністративній частині повинна зберігатись інформація про користувача, що здійснив покупку, та дата і час цієї операції.

Для використання адміністративної частини не потрібно встановлювати спеціальне програмне забезпечення на робочому місці. Для адміністрування інтернет-магазину використовується звичайний браузер. Інтуїтивний інтерфейс і простота роботи з адміністративною частиною дозволяє полегшити управління інтернет-магазином. Для роботи із системою достатньо мати лише початкові навички роботи в інтернеті.

Перегляд товару в інтернет магазині повинен бути доступним всім користувачам[7].

Для будь-якого користувача інтернет-магазину головними перевагами є швидкість завантаження і простота навігації. На жаль, іноді буває складно