Організація і планування виробництва хлібобулочних виробів на підприємстві
2
  1.              Вступ

Організація виробництва - це процес упорядкування, координації й оптимізації у просторі й часі науково-дослідних і проектно-конструкторських робіт, освоєння та виготовлення продукції для задоволення потреб споживачів з отриманням прибутку.

Мета написання даної курсової роботи полягає в закріплені та поглиблені знань щодо сутності, структури і принципів організації виробничого процесу.

Організація виробництва базується на технології виробничих процесів сукупності методів і засобів, при яких здійснюються перетворення матеріальних ресурсів, інформації та їхніх комплексів в кінцевий продукт.

Організація виробництва розглядає і вирішує наступні завдання:

  1.               Формування теоретичних основ організації виробничої діяльності підприємства.
  2.               Організацію процесів створення й освоєння випуску нової чи вдосконалення продукції, яку випускає підприємство.
  3.               Організацію виробничих процесів.

Технологія виробничих процесів реалізується за допомогою організації

виробництва, і фактично формує основу виробничої системи, зумовлюючи

динаміку виробничого процесу.

Виробничий процес — це сукупність взаємозв'язаних дій людей, засобів праці та природи, потрібних для виготовлення продукції.

Головною складовою виробничого процесу є технологічний процес — це сукупність дій зі зміни та визначення стану предмета праці. На підприємствах здійснюються різноманітні виробничі процеси, їх поділяють передусім за такими ознаками: призначення, перебіг у часі, ступінь автоматизації.

Основна структурна одиниця виробничого процесу є операція закінчена частина виробничого процесу, яка виконується на одному робочому місці, над одним і тим же предметом праці без переналагодження устаткування.

Операції так як і робочі процеси поділяються на основні, допоміжні, які в свою чергу поділяються на переміщувально контролюючі.