Розвиток автоматизації
2

Велике значення додається автоматизації технологічних процесів в чорній і кольоровій металургії.

Металургійна промисловість є однією з головних галузей народного господарства, в ній зайнято велика кількість робітників обслуговуючих, потужні високопродуктивні агрегати. При високій продуктивності навіть невеликі помилки приводять до великих втрат металу, палива, електроенергії. Тоді зростає роль автоматичного контролю і управління технологічними процесами і всім виробництвом в цілому. Сьогодні основний курс на комплексну автоматизацію виробничих процесів, на створення цілком автоматизованих цехів, технологічних процесів і підприємств.

Високими темпами зростають масштаби застосування сучасних високопродуктивних ЕОМ. Практично на всіх металургійних підприємствах країни є інформаційно-обчислювальні центри.

Розширюється випуск системи з уніфікованими електричними сигналами, розроблюються і впроваджуються прилади на базі інтегрованих мікросхем, мікропроцесорів, лазерної техніки.

Характерна риса сучасної автоматизації – швидкий розвиток робототехніки, промислових роботів і мікропроцесорних систем. [1]