Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця за п. 2, п. 3 ст. 40, п. 1 ст. 41 Кодексу законів про працю України
17

За таких обставин суд прийшов до висновку, що відповідач при звільненні позивача з роботи, діяв не у спосіб та порядок встановлений законом, а тому порушене право позивача на звільнення відповідно до закону, підлягає захисту в судовому порядку [9, с. 22].

Таким чином, для розірвання трудового договору за систематичне невиконання працівником своїх трудових обовязків без поважних причин необхідно дотриматись наступних умов: належним чином зафіксувати факт протиправного винного невиконання або неналежного виконання працівником трудових обовязків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку; зясувати чи невиконання трудових обовязків мало систематичний характер; зясувати чи невиконання або неналежне виконання обов’язків сталося без поважних причин; при звільненні працівника за п. 3 ст. 40 КЗпП дотримуватись порядку, визначеному законодавством для застосування дисциплінарних стягнень.