Порівняльна характеристика екскурсійної діяльності міст рига та дніпропетровськ
49

РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ЕКСКУРСІЙНИХ  ПРОГРАМ  ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

3.1. Порівняльний аналіз екскурсійних програм в містах Рига та Дніпропетровськ.

Рига

Столиця Латвії Рига є перлиною не тільки в Латвії, але і всієї Балтії. Рига включена в список Всесвітньої культурної і природної спадщини ЮНЕСКО. Вона розташована у середній частині країни, на південному узбережжі Ризької морської затоки, в гирлі нашої найбільшої річки Даугави. У Ризі проживає понад 700 тисяч жителів, що робить її найбільшим містом в країнах Балтії. [46]

Рига – чудовий туристичний пункт, куди можна відправитися на вихідні дні, щоб отримати нові враження і відпочити.

Кожне сторіччя залишає в її рисах свої сліди. Це можна помітити в архітектурі – у Вецриге і в центрі міста. Культурна спадщина гармонійно поєднується з сучасним стрімким темпом.

Ригу називають перлиною архітектури – місто, де в одному місці можна оглянути церкви, збудовані в часи зародження міста, середньовічні будівлі в старому місті, унікальні зразки югендстіля, а також дерев'яну архітектуру, яка пережила століття.

За даними Ризького бюро розвитку туризму (РБРТ), все більше гостей приїжджає в столицю Латвії, так і в саму країну. Зокрема, у третьому кварталі цього року в латвійських готелях зупинялося понад 362 тисячі іноземних туристів, що на 26% більше показників того ж періоду минулого року. При цьому Рига прийняла 70% турпотоку (майже 254 тисячі осіб), що на 24% більше, ніж роком раніше.