Порівняльна характеристика екскурсійної діяльності міст рига та дніпропетровськ
55

алишку в шумному нічному клубі.

  • Шопінг тур.

З цим у місті зовсім немає проблем. Велика кількість гіпермаркетів, торгових центрів, бутиків і колоритних крамниць забезпечить вам спокуса і можливість витратити просто непристойне кількість грошей. Звичайно, якщо їх у вас якраз стільки. Впевнені – ви здогадуєтеся, що вдалий шопінг значно знижує ймовірність стресів і депресій. [47]

Дніпропетровськ і Рига, на перший погляд, дуже різні. Проте якщо вдивитися уважніше, можна помітити спільні риси. У розвитку і Дніпропетровська, і Риги помітний відбиток залишило радянське минуле. Крім того, за напрямами екскурсійних турів обидва міста різноманітні.

Проте Дніпропетровськ не має розвинену туристичну інфраструктуру, у порівнянні з Ригою,  так як місто за своїм профілем – промисловий. Мається значна кількість ресторанів та кафе у центрі міста, а сувенірних магазинів не багато. Сервіс обслуговування потрібно покращувати в порівнянні з європейським. Відсутні інформаційні центри.

 

3.2.  Перспективи розвитку екскурсійної справи у Дніпропетровську та в Україні в цілому.

На сучасному етапі індустрія туризму – це одна з динамічних прибуткових галузей світового господарства та регіонального розвитку економіки. Туризм становить 10% світового валового національного продукту, 7% загального обсягу інвестицій, 5% усіх податкових находжень, 11% споживчих витрат у світі. [48].