Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
37

На відміну від аналогової охоронної камери відеоспостереження, IP-камера залишає можливості для формування відкритої архітектурної схеми, при якій можна переглядати зображення з камери в реальному часі і керувати через web– браузер з ПК віддалено. Цифровий сигнал при цьому не втрачає своєї якості.

Доступ до системи відеоспостереження через Інтернет за допомогою web-браузера - дозволяє працювати, вести відеоспостереження або переглядати архів з будь-якого комп'ютера: КПК, ноутбука як на базі платформи Microsoft Windows, так і інших операційних систем.. Користувач може здійснювати web-доступ до системи з будь-яких каналів передачі даних: GPRS, EDGE, Wi-Fi і з будь-якої точки світу, неважливо де: у відрядженні, в літаку або на поїзді, у відпустці з готелю або Internet-кафе, сидячи на пляжі або з дому, з робочого комп'ютера в офісі або ноутбука. Відеоспостереження з ІР-відеокамер зазвичай ведеться в режимі он-лайн.

При цьому відеоінформація, одержувана при відеоспостереженні через Інтернет може зберігатися в комп'ютері користувача, а також на сервері. Мережеві камери також можуть надсилати зображення головного комп'ютера автоматично, або головний комп'ютер самостійно може відшукувати потрібні знімки з ІР-камер. При бездротовому спостереженні програми можуть відображати те, що відбувається в реальному часі і працювати з архівними файлами. Коли встановлений термін зберігання відеозображень проходить, програма автоматично стирає їх.

IP-відеокамери можна підключити безпосередньо в локальну мережу за допомогою витої пари. З будь якого комп’ютера підключеного до локальної мережі можна вести відео спостереження та запис як відео так і звуку. Кабельна мережа IP– камер проста, так як по одному стандартному кабелю може передаватися зображення з сотень камер одночасно.

Якщо необхідна установка більшого числа відеокамер, що діють по мережі, то раціональніше встановити відеосервер. До його входу можна приєднувати від однієї до 16 (і більше) камер відеоспостереження, на виході