Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
5

Вступ

На сьогоднішній день відеоспостереження з кожним днем стає все більш доступним і більш поширеним рішенням контролю та безпеки у всіх сферах діяльності людини. На сьогоднішній день відеоспостереження встановлюється в офісах, складах, у торговельно розважальних центрах і скрізь де працюють і відпочивають люди. Сьогодні відеоспостереження активно входить і в наші приватні будинки, що й обумовлює актуальність даної теми.

Відеоспостереження - один з найефективніших способів захистити приміщення та територію від злочинців. Відеокамери це чудовий засіб підтримки порядку і трудової дисципліни на будь-якому підприємстві.

В даний час спостерігається бурхливий сплеск інтересу до систем відеоспостереження. Це пов'язано як з прагненням людей забезпечити себе, так і з доступністю і різноманітністю продуктів на ринку відеоспостереження. Використовуючи звичайний комп'ютер підлючений до мережі Інтернет та відеокамери сьогодні є можливість доступно і просто організувати систему відеоспостереження на вашому об'єкті, з переглядом за об'єктом з любого куточку земної кулі, там де є Iнтернет.

В даному випадку підприємство складається з двох підрозділів, які розташовані на віддаленій відстані один від одного. Необхідно розробити не тільки систему відео спостереження окремо для кожного підрозділу, але і побудувати корпоративну мережу з можливістю передачі відео зображень на віддалену відстань.

Необхідно оптимально вигідно підібрати такі типи відеокамер, які найбільш підходять і задовільняють умови даного підприємства. Потрібно визначитись з типом системи відео спостереження, яка буде реалізовувати дане завдання в повній мірі.