Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
55

Так звані Dynamic DNS сервіси, які динамічно виділяють адреси. Базові послуги ними, як правило, надаються безкоштовно, а от за додаткові можливості доводиться платити. Налаштування DDNS прописуються в роутері. (В софті від камери прописати налаштування DDNS або пряму адресу не забувши вказати необхідний відкритий порт).

Сервіс DDNS складається з двох компонентів:

  1. Перша - спеціальне ПЗ, яке працює на віддаленому комп'ютері.
  2. Друга - клієнтська програма, що встановлюється на робоче місце.

Перша компонента відповідає за взаємодію зі своїм DNS, налаштування і підтримку облікових записів користувачів. Клієнтська частина забезпечує зв'язок з серверною, передає їй поточне значення виділеногї для даного з'єднання адреси, забезпечує деякі додаткові налаштування.

Суть рішення полягає в наступному. Клієнт серверу створює на ньому свій обліковий запис і реєструє субдомен на базі домену сервісу, або прописує вже наявне у власника ім'я домену (можна реєструвати на сервісі і ті домени, про які вже є запис на DNS-серверах, але їх буде потрібно скоригувати). При реєстрації субдомену заповнюються дані, які зазвичай заповнюються при реєстрації. Потрібно це для того, щоб занести в службі імен (DDNS) інформацію в необхідному вигляді та обсязі. Після цього виконується запис відомості про домен з урахуванням IP-адреси, за яким користувач в момент реєстрації підключався до сервісу. Так домен виявляється пов'язаним з цією адресою. Після цього користувач скачує і встановлює клієнтську частину. При підключенні до Інтернету вона пов'язує виділену на дану сесію адресу з зареєстрованим доменом. При зміні адреси відомості, записані в DDNS, оновлюються.

мережі з можливістю передачі відео зображень на віддалену відстань.