Тип, мета організаційних структур управління та їх характеристика
21

подання, а потім роздрукувати чи зберегти файл Excel для подальшого використання.

За балансовими рахунками, що в плані рахунків мають типові форми аналітичного обліку: Основні засоби, Матеріали, Товари, Витрати, Грошові кошти, Підзвітні особи, Постачальники, Дебітори-кредитори чи Покупці, в модулі формуються бухгалтерські звіти під назвою Відомості аналітичного обліку.

Форма окремої відомості, її зміст та умови формування визначаються типовою формою аналітичного обліку. Процес формування певної відомості включає операції: вибору пункту головного меню Отчеты Ведомости аналитического учета / Звіти Відомості аналітичного обліку; заповнення полів форми для визначення умов формування відомості, що з’явиться на екрані; натиснення кнопки ОК форми.

Форма має три вкладки. На першій вкладці вибирається назва відомості, вводиться місяць, за який вона формується, визначається вид валюти, в якій будуть відображені у відомості розрахунки.

Друга та третя вкладки доступні тільки для відомостей, які містять інформацію про рух виробничих запасів. По другій вкладці вводиться назва контрагента, а по третій — номенклатурний номер запасів.

На екрані відкриється вікно Microsoft Excel, в якому система сформує відомість.

Використовуючи стандартні засоби Microsoft Excel, за необхідності можна скоригувати зміст і форму відомості, а потім роздрукувати її чи зберегти файл Excel.

Для формування фінансової і податкової звітності, організації взаємодії модуля «ПАРУС-Бухгалтерія» з іншими модулями системи та додатками Windows в головному меню виокремлено режим Отчеты Табличные приложения / Звіти Табличні додатки. У цьому самому режимі здійснюються й аналіз облікових показників, оброблення та узагальнення інформації,