Тип, мета організаційних структур управління та їх характеристика
23

заборгованості, відображених у відомостях взаємних розрахунків і визначених на основі вхідних залишків, та оборотів коштів на відповідних балансових рахунках.

У результаті виконання процедури Перенесення залишків не тільки реєструються вхідні залишки коштів на балансових рахунках, але й формуються відомості взаєморозрахунків з дебіторами і кредиторами на наступний звітний період.

Процедура перенесення залишків виконується в такій послідовності:

  •      активізується режим головного меню модуля Функции Перенос остатков по счетам / Функції Перенесення залишків на рахунки;
  •      у форму, що зявиться на екрані, вводяться параметри, які визначають умови перенесення залишків (наприклад, визначається, чи необхідно переносити залишки на аналітичні рахунки і т. ін.);
  •      натискується кнопка ОК.

 

7. Складові фінансової мережі підприємства

        Одним із найважливіших етапів, який виконується з активною участю користувача, є постановка та алгоритмізація задачі для автоматизованого розв’язання. Постановка задачі інформаційної системи — це важлива та достатня сукупність знань із конкретної задачі інформаційної системи. Результати подаються у вигляді документа «Опис постановки задачі». Відповідно до держстандарту РД 50 — 34. 698 — 90 цей документ уміщує такі розділи:

Опис постановки задачі (комплексу задач)

  1.   Характеристика комплексу задач:
  •      призначення комплексу задач;
  •      перелік об’єктів, у процесі управління якими вирішується комплекс задач;
  •      періодичність і тривалість розв’язання;