Специфіка кожного виду відчуттів
30

Шкіра покриває все тіло людини і є найбільшим органом людського тіла, що володіє різноманітними функціями і тісно пов'язаний з усім організмом.

Значення шкіри людини величезне. Саме шкіра людини безпосередньо сприймає всі впливи навколишнього середовища. Спочатку виникає реакція шкіри на яке-небудь негативний вплив, а вже потім всього організму. Поверхня шкіри містить численні складки, зморшки, борозенки і валики, що утворюють характерний рельєф, який суто індивідуальний і зберігається протягом усього життя.

    Шкіра при створенні певних умов може служити синтезатором корисних речовин. Наприклад, при попаданні сонячних променів на шкіру відбуваються складні процеси, які сприяють синтезу вітаміну D. З цієї точки зору загар корисний, але не слід забувати про згубні для всіх живих клітин властивостях ультрафіолетових променів.

Кажуть що очі - це дзеркало душі. Вони відображають наші почуття, емоції і можуть висловити нашу думку без слів. Здоров'я очей безпосередньо залежить від стану нашого організму. А що ж тоді виступає дзеркалом нашого здоров'я? Це те, де ви можете виявити в одному місці 19 мільйонів клітин. 625 потових і 90 жирових залоз. 65 тисяч волосків. 6 метрів кров'яних судин і 19 тисяч сенсорних клітин. Це найбільший орган людини, що становить 16% від усієї маси тіла. Людська шкіра - дзеркало здоров'я і віку людини.