Організація обслуговування бенкету-вечері на 70 осіб з частковим обслуговуванням офіціантами
9

        запрошені можуть залишати бенкет в любий час не чекаючи закінчення;

        значно менші витрати на одного гостя, ніж на бенкет за столом.

Банкет-фуршет організують зазвичай у випадках, коли за порівняно обмежене час (1 -1,5 год) необхідно прийняти велику кількість гостей. Це може бути офіційний прийом, ювілей, сімейне торжество або інше святкове захід. Гостям надається вільний вибір місця в залі. Гості самі вибирають страви та напої, розставлені на столі, їдять і п'ють, стоячи за фуршетним столом або біля нього. Будь-коли вони можуть піти з банкету, не чекаючи його закінчення. Іноді в меню банкету-фуршету включають другі гарячі страви (наприклад, «сідло» баранчика, порося або індичку, смажених цілком), їх подають як гарячу закуску. Всі закуски готують (нарізають) невеликими порціями, щоб зручно було їсти стоячи за допомогою однієї вилки.

1.4 Особливості бенкет-коктелю та бенкет-чаю.

Бенкет-коктейль – це різновид бенкету - фуршету. Він більш економічний, не потребує великої різноманітності і кількості меблів, посуду, столових наборів і білизни.

Основними відмінностями бенкету-коктейлю є асортимент закусок і своєрідне обслуговування. У залі ставлять невеликі окремі столики, розставлені в зручних місцях, попід стінами, біля колон, у нішах і т.д. Всі закуски, викладені на блюдах, а також напої в чарках і келихах на підносах пропонують гостям офіціанти, замість виделок гості користуються спеціальними бенкетними шпажками. Величина всіх виробів або окремих шматочків продукту має бути такою, щоб їх можна було цілими покласти до рота, тому холодні закуски рекомендуються у вигляді невеликих канапе або сандвічів.