Підвищення ефективності використання трудового потенціалу в умовах кризових тенденцій в економіці (на прикладі підприємства)
113

В 2008 році підприємство працювало з гіршими показниками і знизило прибуток на 1479 тис. грн., тому і такі є відповідно всі показники рентабельності. Зменшились відповідно показники рентабельності від 22,71% аж до 35,8%. Одна з причин зниження прибутковості підприємства – це затяжна економічна криза, яка знизила реалізацію продукції в зв’язку із збільшенням курсу валют до гривні. Будівельні підприємства призупинили свою діяльність в кінці 2008 року із - за відсутності ринку збуту, і тому наше підприємство також зазнало значних збитків.

В бакалаврській роботі було проведено аналіз забезпеченості підприємства трудовими ресурсами та аналіз використання трудового потенціалу за останні три роки.

Безпосередньо ефективність роботи персоналу оцінимо за допомогою показників, які відображають рівень продуктивності праці на підприємстві.

Продуктивність праці – це економічна категорія яка відображає результативність та ефективність праці людини. Сутність продуктивності праці полягає в тому, що одна й таж сама жива конкретна праця, в залежності від умов виробництва може виробляти за одиницю часу різну кількість продукції.

На «Поліському щебеневому заводі» важливим чинником підвищення продуктивності праці є створення прогресивної виробничо-технологічної бази. Суть його заклечається в застосуванні сучасних нових виробничих технологій і провадження нових комп’ютерних розробок.