Підвищення ефективності використання трудового потенціалу в умовах кризових тенденцій в економіці (на прикладі підприємства)
63

Підприємство покриває збитки відповідно до вимог чинного законодавства.

Колективний договір на підприємстві укладається з метою регулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин, узгодження інтересів найманих працівників і власників. Здійснюється оплата праці на основі відрядних розцінок, місячних посадових окладів та погодинних тарифних ставок. Відповідно до чинного законодавства деяким категоріям працівників встановлено розмір доплат і надбавок до тарифних ставок та посадових окладів.

 

 

2.2 Оцінка фінансового стану підприємства

 

 

 

Проведемо аналіз основних економічних показників діяльності комунального унітарного підприємства «Поліський щебеневий завод» за три останніх роки 2006-2008.

Основними документами за якими проведено оцінювання, будуть баланси підприємства (ф. № 1), звіти про фінансові результати (ф. № 2), звіти про рух грошових коштів (ф. № 3), звіти про власний капітал (ф. № 4), примітки до річної фінансової звітності (ф. № 5) за 2007-2008 роки.

Фінансово-економічний стан підприємства необхідно систематично оцінювати з використанням різних методів, прийомів і методик аналізу.

Основним напрямком аналізу фінансово-економічного стану підприємства є його характеристика майна та джерел його формування.

Середньорічна вартість основних фондів, де рух основних фондів інтенсивний, розрахуємо по формулі: