Вдосконалення управління економічним розвитком підприємства (на прикладі підприємства)
51

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНИМ РОЗВИТКОМ ЗАТ «ТЕКСТИЛЬ»

 

 

2.1 Динаміка економічних показників діяльності підприємства  за 20082010 рр

 

 

Закрите акціонерне товариство «Текстиль» займається виробництвом виробів з текстильних матеріалів. Фабрика створена на базі районної швейної фабрики і існує більше 75 років. Підприємство є одним із найстарших в Україні. Створене в 1936 році на базі артілі, в наш час це одне з небагатьох підприємств Житомирської області, яке ще осталось і спеціалізується на виробництві виробів з текстилю.

Після того, як Україна стала незалежною настали скрутні часи для держави, кризовий стан економіки, надзвичайно високий рівень інфляції спричинили реорганізацію фабрики, яка знаходилася у державній власності. Шляхом приватизацiї у 1994 році швейна фабрика була перетворена у закрите акцiонерне товариство «Текстиль».

Основний напрямок діяльності підприємства – виробництво виробів з текстильних матеріалів. В основному підприємство працює на давальницькій сировині на замовлення підприємств. Крім того підприємство ще займається реалізацією своєї продукції через торгівельну мережу, для чого воно відкрило спеціалізований магазин по продажі своїх виробів. Підприємство займається також ще і виробництвом інших видів меблі: стула, столи кухонні, книжні шафи та полочки для книг.

Виробництво зосереджено в м. _________, куди зі всієї України власний вантажний автотранспорт доставляють матеріали для виготовлення швейної продукції.

Вироблена продукція користується стабільним попитом серед працівників всіх галузей промисловості, так як пошивається спеціальний одяг для працівників всіх галузей, обшивки для меблів, постільна білизна тощо.