Шляхи підвищення технічного рівня виробництва на підприємстві
85

Коефіцієнт оновлення характеризує інтенсивність уведення в дію нових виробничих потужностей і він у підприємства постійно зменшується.

Коефіцієнт вибуття відображає інтенсивність вибуття основних фондів розрахункового періоду і він у підприємства однаковий - 0,006 до 0,02.

Коефіцієнт зносу показує, яка частина вартості основних фондів уже перенесена на вартість готової продукції і характеризує ступінь зносу основних фондів яка постійно у підприємства зростає з 0,50 до 0,41.

 

2.4 Шляхи підвищення технічного рівня виробництва на підприємстві

 

 

Підвищення ефективності процесів збереження і примноження лісів, лісового фонду взагалі передбачає здійснення заходів, спрямованих на садіння лісу, збільшення земель, зайнятих лісовими культурами, підвищення рівня лісистості, покращення якості, структури лісів по породах, віковому складу і т.ін., а також на боротьбу зі шкідниками лісу, захист його від пожеж, хвороб тощо. Здійснення таких заходів фінансує держава, як основний власник лісового фонду, а отже, в її функції входить контроль за їх раціональним використанням, розробка прогресивних норм і нормативів, які визначають рівень ефективності ведення лісогосподарських робіт.

Досягнення поставленої мети значною мірою залежить від прогресивності і технічного рівня засобів праці, які використовуються в лісогосподарських роботах, досконалості технологічних процесів. Технічний рівень виробництва являє собою узагальнену характеристику ступеня розвитку матеріально-речових елементів виробництва - засобів праці, предметів праці, технології та способів їх взаємодії на основі сучасних досягнень науки і техніки.

Проблема підвищення технічного рівня виробництва пов'язана з необхідністю проведення комплексу заходів щодо широкого впровадження передових технологій, високопродуктивних машин та устаткування, автоматизації та механізації виробничих процесів. Ці заходи є об'єктивною передумовою підвищення продуктивності праці, випуску конкуренто