Шляхи підвищення технічного рівня виробництва на підприємстві
99

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

В даній бакалаврській роботі розглянуто шляхи підвищення технічного рівня виробництва на підприємстві. Дослідження проводилося на матеріалах звітності ДП «Поліський спецлісгосп».

Розв'язання проблем у лісовому господарстві вимагає нових підходів до визначення потенційних і реальних можливостей галузі для задоволення потреб національної економіки в лісосировинних ресурсах, використання нових більш ефективних форм і методів управління лісогосподарсскими підприємствами, сформованих на принципах ринкової системи господарювання. Це потребує визначення цілої низки завдань для покращення використання ресурсно-виробничого потенціалу лісогосподарського підприємства.

Основним завданням спецлісгоспу слід вважати створення відповідних економічних умов лісокористування, усунення диспропорцій між сировинними запасами лісу і розмірами їх експлуатації на основі принципово нових лісівничих, господарських і технічних рішень, спрямованих на розширене відтворення лісових ресурсів, задоволення потреб народного господарства в деревині та інших продуктах і корисностях лісу з врахуванням екологічних і соціальних факторів.

Це потребує від підприємства реалізації комплексу заходів в напрямах будівництва нових і реконструкції діючих цехів підприємства, перепрофілювання і часткової зміни випуску лісопродукції, утилізації і максимального використання деревних відходів, низькосортної і технологічної сировини, оптимізації системи машин і механізмів, застосування прогресивної технології і диференціації технологічних процесів.

ДП «Поліський спецлісгосп» створене з метою:

- ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання та відтворення лісів;