Економіко-правові аспекти регулювання банкрутством підприємства
65

Тому підприємству слід вжити додаткові заходи по посиленню режиму економії виробничих витрат, оперативного контролю за виробництвом та збутом продукції, посилити контроль за економічним спадом в підприємстві інакше підприємство збанкрутує.

З даних таблиці видно, що в 2009 році підприємство працювало з прибутком, хоч і незначним (17 тис.грн.), тому і є відповідні показники рентабельності. В 2010 році завершило з нульовим фінансовим результатом, тому і відсутні показники рентабельності.

Розглянувши фінансовий стан ми побачили, що підприємство не отримує прибутки у розмірах, які б забезпечили необхідний приріст власних фінансових ресурсів. Фінансовий стан ВАТ «Поліський хлібозавод» не є стійким. Підприємство повинно прямувати до позитивного фінансового стану, тобто до створення достатнього обсягу фінансових ресурсів, що виступає гарантом своєчасності розрахунків з постачальниками, бюджетом та іншими ланками фінансової системи, подальшого економічного та соціального розвитку.

 

2.4. Ймовірність банкрутства підприємства

 

 

 

В умовах динамічних змін в економічному середовищі все більшу роль відіграє експрес-діагностика імовірності банкрутства як засобу попередження можливих підприємницьких ризиків.

В сучасній економічній науці є численні розробки в сфері аналізу та прогнозу діяльності підприємства, при здійсненні якого необхідно встановити чи існують будь-які сумніви в продовженні безпосередньої діяльності економічного суб’єкта в майбутньому, тобто виявити й оцінити ознаки